Arborele Vietii - Terapii Remedii Dezvoltare Personala

Bine ati venit !

Aici discutam despre cum sa fim mai sanatosi , mai voiosi :) mai plini de viata, pe care cu totii vrem sa ne-o traim din plin,despre cum sa facem fata unor situatii de viata, fie ca e vorba de o frustrare, o afectiune, stres, intrebari fara raspuns, despre cum sa ne dezvoltam si sa ne descoperim eul, despre ce descoperiri noi s-au mai facut si felul in care acestea ne ajuta sa fim NOI, autentici, originali si nu numai.

Leacuri de la cititori


Alopecie


Peste parul bine spalat se toarna apa in care s-a fiert iedera.
Se iau trei radacini de macris iepuresc de marimea unei masline, se rad fin si se toarna peste ele 100 g spirt medicinal. Se lasa la macerat o zi si o noapte, dupa care, cu o carpa, se freaca locurile afectate. Se spala bine parul cu argila, apoi timp de o luna se maseaza zonele afectate cu felii de lamaie coapte putin la foc.

Amigdalita

Se piseaza fin radacini uscate de spanz. Se face o coca din apa si faina, se intinde sub forma de panglica, in asa fel incat sa inveleasca gatul bolnavului. Deasupra, se aplica o panza curata. La copiii mici, compresa nu se va tine mai mult de 1/2 h; la cei mai mari, compresa se tine 2-3 ore, repetandu-se 2-3 zile pana la disparitia inflamatiei. La adulti se tine o noapte.

Anexita

Se fierb flori de fan intr-o cantitate mai mare de apa, se toarna intr-un vas potrivit, iar bolnava se aseaza deasupra aburilor. Procedura se repeta zilnic, pana la disparitia inflamatiei.
Se toarna peste lana nespalata apa clocotita si se sta la aburi.
Se fierbe o varza cruda, se toarna lapte fiert peste ea si se sta la aburi.

Arsuri

Se bat 6 galbenusuri cu 6 lingurite unt topit pana se formeaza o pasta. Se inmoaie in acest preparat o banda de tifon cu care se infasoara membrele arse. Se repeta de cateva ori.

Bronsita

Se fierb 2-3 frunze de podbal in 1/2 l lapte proaspat. Se adauga un varf de cutit de untura proaspata de porc. Se bea din acest amestec cate o cescuta seara, inainte de culcare.

Ciroza

Se amesteca putina faina alba cu lapte uman, din care se ia dimineata si seara cate o lingura inainte de masa.

Colecistita

Bolnavul va bea compot de pere fara zahar, va manca 2 pere zilnic.

Colita

Bolnavul va bea de doua ori pe zi zer si va elimina din alimentatie mancarurile grase.

Diabet

Se bea in fiecare dimineata cate o cescuta de decoct de fasole uscata. In stadiu incipient, se bea un decoct din varfuri de mur.

Dureri de cap

Se bea un pahar cu apa si zahar, seara.

Dureri de cap cronice

Se fierbe cimbru intr-o cantitate mai mare de apa. Seara, inainte de culcare, se tine scufundat capul in aceasta apa 10-15 minute. Cu restul de apa, se face un dus pe tot corpul.

Dureri de fiere

Se dizolva in sucul de la 1/2 lamaie, o lingurita bicarbonat de sodiu si se bea.

Dureri de piept

Se pregateste o coca de paine cu drojdie in care se amesteca 100 g otet, 100 g ulei, 100 g vin. Compresa cu acest amestec se aplica pe locul dureros.

Dureri de spate

Se unge spatele bolnav cu miere, se maseaza pana la resorbtia mierii. Se repeta in ziua urmatoare, pana la disparitia durerii.

Epilepsie

Se amesteca ulei de masline cu ceara si fagure de albine topite. Se unge cu acest preparat o bucata de panza si se aplica sub forma de comprese pe coloana vertebrala. Se indica a se face bai cu decoct de flori de fan.

Hipertensiune

Se pune pe fundul unui pahar o lingura de malai. Se toarna peste ele apa fiarta pana la umplerea paharului si se lasa astfel timp de o noapte. Dimineata se bea aceasta apa pe stomacul gol, avand grija sa nu se tulbure malaiul depus.

Mastita

Se face un amestec moale din faina de secara si unt topit. Coca se aseaza pe locul bolnav si se lasa acolo o noapte. Se repeta cateva seri la rand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu